Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,22
  • ALTIN
    %-0,06
  • BIST
    %1,15
Cevizpare

Cevizpare

Cevizpare Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 150 gr margarin
  • 3.5 su kadehi un
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı pudra şeker
  • 2 su kadehi kocaman çekilmiş ceviz içi
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya

Şerbeti için

  • 3 su kadehi toz şeker
  • 3 su kadehi su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Ceviz içi

Cevizpare Nasıl Yapılır?

Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. 3-4 dakika kaynattıktan sonra ılınmaya vazgeçin. Yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırın. Derin bir kapta oda ısısında yumuşatılmış margarine yumurtaları ilave edip kaşıkla karıştırırın. Değişik malzemeleri de ilave edip iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde biçim verin. Yağlı kağıt serili kenarları azıcık yüksek fırın tepsisine aralıklı dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ceviz içi yerleştirin. Evvelden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine ılınan şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, pratik ve lezzetli şekerpare tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın