Malzemeler
Şerbeti için
Kızartmak için
Sınanmış yemek tarifleri sunan Lezzet’tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir tercih. Şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın ve soğumaya bırakın.
Yufkaları ortadan ikiye kesin. Yufkaları yuvarlak kenarından başlayarak rulo biçiminde sarın. 1.5 cm aralıklarla kesin ve her bir parçayı kürdana geçirin.
Ayçiçeğiyağını tavada kızdırın ve yufka rulolarını kürdanla birlikte yağa atarak kızartın. Kevgirle yağını süzdürüp şerbetin içine atın ve biraz bilave ettirin.
Tatlıları servis tabağına alıp üzerine bol ölçüde ince hırpalanmış ceviz ve isteğe göre tarçın serpiştirerek servis yapın.
CEVİZ: Cevizgiller familyasından, ceviz ağacı ve bu ağacın üzeri yeşil bir odunsu kılıfla kaplı meyvesidir. Enerjisi çok yüksek olan ceviz doymamış yağ asitleri, fosfor ve B ile D vitaminleri açısından zengindir. Ceviz çok rakamda hamur işinde malzeme ya da süsleme olarak kullanılır. Salatalarda, et ya da balık yemeklerinden yaygın bir kullanıma sahiptir. Baklava ve kadayıf gibi tatlılarda da bol ölçüde kullanılmaktadır. Pek çok faydayı olduğu bilinen ceviz, kalp sıhhati açısından büyük ehemmiyet taşıyan bir besin maddesi. Doymamış yağ asitlerini yüksek seviyede kapsayan ceviz, kolesterol birikimini ve damar sertliğini önleyici tesiri olduğu da ispatlanmış.