Merhabalar E-Tarifler ekibi olarak Cevizli Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi vereceğiz. Bayram tatlısı olarak düşünebileceğiniz bir tariftir. Gerçekten hamur olarak baklava hamuru ile aynıdır. Yalnızca kıvırma teknikleri farklıdır. Siz bayramda baklava yapacaksanız, hamurunu biraz pozitif yapıp 1 tepside sevenlerinize ikram edebilirsiniz. Hamurları açtıktan sonra yufkaları 5 dakika bekletelim, kuruyan yufkalardan 4 eşdeğer üçgen parçalara ayıralım, içine iç harcı koyduktan sonradan ufak bir oklavaya saralım büzüp oklavadan çıkaralım. Her iki ucu birleştirip tepsiye dizelim.
Cevizli Bülbül Yuvası tatlısını pişirdikten daha sonra bayram sofrasına yakışacak hamur işleri kategorisinden börek tarifi yapabilirsiniz. Zeytinyağlı dolmaya ner dersiniz? Sütlü tatlı tariflerimiz için tatlı tariflerine tıklayabilirsiniz. Mevsimine göre şöyle şık sunumlu salata için salata tariflerinden yardım alabilirsiniz. Basit gelsin…
150 gram margarin
2 adet yumurta
3 yemek yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek yemek kaşığı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yeterince un
Üzeri için
Yeterince ceviz ve tarçın
Şerbeti için
3.5 su bardağı su
3.5 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
Derince bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Yumuşamış olan margarini üzerine koyun ve irmik, kabartma tozu, yoğurdu, vanilyayı dökün ve karıştırın. Pudra şekeri ve unu da ekleyip kulak memesi kıvamında olacak şekilde 10 dakika boyunca yoğurun. Mutfak tezgâhının ve hamurun üzerine un serpin arkasında kalem kalınlığında açın. Ardındaki nehir bardağının ağzı ile hamurdan yuvarlaklar belli. Elde ettiğiniz dairesel hamurların yarısını tepsiye dizin. Kalan daire şeklindeki hamurların içine de gazoz kapağı ile bastırıp küçük bir daire şeklinde daha kalıplar çıkarın. Bu minik daire hamurlarını da tepsideki büyük daire hamurların üzerine kapatın. Arkasından üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 175 derecelik fırına üzerleri kızarana dek pişmek üzere koyun. Kızaran tatlılarınızı fırından çıkarıp şerbeti üstüne boca edin. Şerbetini çektirdikten sonra üzerine ceviz ile tarçın serpin ve servis edin.
Sıhhat olsun. Bütün tatlı tariflerimizi kolaylıkla yapabileceksiniz. Hiç vaktinizi almayacak tarifleri öbür yemek yemek tarifleri siteleri üzerinden hatalı ölçülerle öğrenmeye çalışmayın. Keza Şerbetli tatlı tarifleri kategorisinide ziyaret etmeyi unutmayın.
Malzemeler:
2 yemek kaşıgı, pudra şekeri
2 yemek kaşığı, irmik
250 gram, margarin
2 tane yumurta
Yarım su bardağı, yoğurt
1 paket, kabartma tozu
1 paket, vanilya
aldığı değin un
fındık
şerbeti için:
4 çay fincanı, tozşeker
4 nehir fincanı, su
Bülbül Yuvası Tatlısı Nasıl Yapılır
Karıştırma kabına, tereyağını alalım(oda sıcaklığında) elimizle en ince ayrıntısına kadar yumuşatalım. Üstüne yumurtaları kıralım (birinin sarısını ayıralım) irmiği ve yoğurdu ilave edelim. Bir kapta unu, pudra şekerini, vanilya ve kabartma tozunu harmalayıp karıştırma kabına ilave edelim. Kıvama gelene değin yoğuralım, kıvama gelen hamuru 1cm kalınlığında açalım. Nehir bardağı yardımı ile hamurları keselim,ortalarına bütün fındıklar yerleştirelim. Tepsiye dizelim, kenarlarına, yumurta sarısı sürelim. 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Şerbeti için tencereye şeker limon dilimini ve suyu alalım, karıştırarak kaynatalım, kaynadıktan daha sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatalım. Şerbet ılınınca ılık tatlının üstüne dökelim. bir gece bekletelim. Sağlık Durumu olsun.