Malzemeler
Şerbeti için
Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Unu tezgah üzerine alın. Ortasını çukurlaştırın. Bu boşluğa 3 yumurta ve tuzu ilave edin. Azar azar su ilave edip hamuru yoğurun orta sertlikte bir hamur olması gerekiyor. Hamuru uzun rulo biçimine getirip 75 gramlık parçalar kesin. Hamurları yuvarlayıp elinizle bastırarak yassılaştırın. Üzerine nişasta serpip hamurları pasta tabağı büyüklüğünde açın. Birkaç dakika bekletip hamurların her birini kopmayacak biçimde olabildiğince incelterek açın. Yufkaların aralarına sadeyağ sürüp Antep fıstığı ve ceviz içi serperek üst üste dizin. Bariz bir bıçakla dilediğiniz biçimde dilimler kesin. Üzerine kalan eritilmiş sadeyağı dolaştırarak dökün. Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp üzerine şerbeti dolaştırarak ilave edin. Şerbeti sürükleyene kadar bekletin. Servis yapın.