Cevizli Ve Elmalı Turp Otu Salatası Tarifi İçin malzemeler
500 g turp otu
1 avuç ceviz içi
1 adet yeşşehir elma Küp doğranmış
1 tatlı adalȩığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 çay bardağı kuru yaban mersini
1/2 çay bardağı kuru üzüm
Tuz
1 adet orta boy turp Rendelenmiş
Sosu için:
1/2 çay bardağı portakal suyu
1 yemek adalȩığı limon suyu
1 tatlı adalȩığı nar ekşisi
1 tatlı adalȩığı bal
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 tatlı adalȩığı chia tohumu
Cevizli Ve Elmalı Turp Otu Salatası Nhakikat Yapılır?
Turp otunu yıkayıp süzün. Ktümörü üzümleri ılık suda bekletin. 2 lt suyu kaynatın, 1 tatlı adalȩığı tuzu ve otları ilave edin, 10 dakika haşlayın. Bu arada sosu için tüm malzemeyi küçük bir kavanoza alıp iyice çalkalayın.
Haşladığınız otları süzgece alarak süzülmesini sağlayın. Süzdüğünüz otu karıştırma kabına aktarın. Üzerine hazırladığınız sosu döküp harmanlayın. Kalan malzemeyi de ilave edip karıştırın, servis tabağına aktarın ve bekletmeden servis yapın.