Merhaba sevgili E- Tarifler takipçileri sizlere bu tarifimde ceviz ve balın muhteşem birleşiminden lezzetli bir atıştırmalık olan Cevizli ve Ballı Kurabiye Tarifi ‘ni paylaşacağım. Özellikle şunu değebilirim ama sade hamur işi bir kurabiye seçimi yerince çocuklarınıza bal ve cevizi bir arada yedirme şansını yakalayacağınız bu tarifi denemenizi güçlü olarak tavsiye ederim.
Cevizli ve Ballı Kurabiye tarifimizde sadece ceviz ve balı yok sağlıklı bir baharat olan tarcınızda kullandığımız için tarcının bu tarifin lezzetine lezzet katacağını düşünüyorum. Dilerseniz sitemizde daha önce yayınladığımız dinç ve lezzetli bir tanımlama olan Hurmalı Kurabiye tarifini de deneyebilirsiniz diyerek kolay gelsin bayanlar…
* 125 gram, tereyağı
* 3 tane, yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 nehir fincanı, pudra şekeri
* 2 yemek yemek kaşığı, bal
* alabildiği değin un
Mantosu için:
* 1 kase ceviz
* yarım su bardağı, toz şeker
* 1 tatlı kaşığı, tarçın
Öncelikle mantolama malzemelerini hazırlayalım, bunun için cevizi doğrayıcıdan geçirip öğütelim. Cevizleri bir barbar alalım, üstüne şeker ve tarçını alıp karıştıralım.
Karıştırma kabına 1 yumurtanın tamamını, 2 yumurtanın sarısını alalım, oda ısındaki tereyağını küp doğrayıp karıştırma kabına alalım ve ayrıntılarıyla karıştıralım. Üzerine sırası ile unu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve balı alalım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım elimizde yuvarlayalım, önce yumurta aklarına batırıp sonra hazırladığımız cevizli harca batıralım. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim 180 derecelik ısıda hafif pembe olana değin pişirelim. Sıhhat olsun.