Cevizli Üzüm Tatlısı Pepeçura Tarifi İçin malzemeler
1 lt taze sıkılmış siyah üzüm syat Tercihen kokulu üzüm
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı un Tepeleme
2 yemek kaşığı mısır nişastası Tepeleme
Üzeri için
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi
Cevizli Üzüm Tatlısı Pepeçura Nasıl Yapılır?
Üzüm suyunu, şekeri, syat, nişastayı ve unu bir tencereye alıp, iyice karıştırın. Ocağın üzerine alın, kısık ateşte, sürekli karıştırarak puding kıvamına gelene dek pişiltihap. Karışım puding kıvamına gelince birkaç taşım kaynatın. Daha sonra ocaktan alın. Ilınınca servis kaselerine hisseyleştırın. Buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin.
Üzeri için kocaman çekilmiş ceviz içini, tarçını ve Hindistan cevizini bir kasede karıştırın. Bu karışımı servis yapmadan önce tatlıların üzerine hisseyleştırın.
Dilerseniz, sade bir biçimde sunulan klasik pepeçura tarifini de deneyebilirsiniz.