Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %0,92
  • ALTIN
    %1,32
  • BIST
    %-0,42
Cevizli Tavuk

Cevizli Tavuk

Cevizli Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  •  4 adet tavuk budu İsterseniz tavuk göğüs eti de olabilir
  • 1 orta brey soğan
  • 2 tatlı kaşığı acıka
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı ceviz içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı akışkan yağ

Abısta için:

  • 1 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı mısır unu

Cevizli Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Derin bir tencerede akışkan yağı ısıtın. Soğanı ilave edip kavurun. Üzerine, iyice yıkayıp süzdüğünüz tavuk etlerini ilave edin.
  • 1 tatlı kaşığı acukayı da ilave edin, kavurmaya başlayın. 10 dakika kavurunca 4 bardak sıcak suyu ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatın, tavuk etleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Tavuk etleri pişerken abıstayı hazırlayın. Ufak bir tencereye suyu aktarın.
  • Kaynayınca mısır ununu ilave edin. Orta ateşte, devamlı karıştırarak 15 dakika boyunca pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Cevizi robota alıp yağı çıkana kadar iyice çekin Ceviz çekildikçe birbirine yapışmaya başlaması gerek.
  • İçine sarımsak ve kalan 1 tatlı kaşığı acıkayı da ilave edip sürüklemeye devam edin. Bu operasyon neticesinde hepsi bir top haline gelecektir.
  • Yeni harcınıza kalan abıstanın tamamını ilave ederek robotu çalıştırın. Hepsi birbirine yapışıp top olmaya başlayacaktır.
  • Hazırladığınız harca daha evvel pişirdiğiniz tavukların suyundan 3 kepçe kadarını ilave edip robotu çalıştırın.
  • Diğer yandan servis tabağına tavuk etlerini alın. Robottaki boza kıvamındaki sosu tavuk etlerinin üzerine döküp iyice karıştırın.
  • Cevizli tavuğu, patates köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Cevizli Tavuk Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Cevizli tavuğu hazırlarken hem but, hem de göğüs eti kullanırsanız yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.
  • Soğanı parçalar halinde kalmaması için, kesinlikle rendeleyin.
  • Kullanacağınız cevizlerin taze olmasına özen gösterin. Yağı çıkarılmış ceviz, daha iyi netice verir.
  • Hazırladığınız cevizli tavuğu kapalı can kavanozlarda saklayabilirsiniz. 2 gün içerisinde harcamaya özen gösterin.

1 Porsiyon Cevizli Tavuk Kaç Kaloridir?

  • Bir porsiyon cevizli tavuk, takribî 105 kaloridir. Fosfor, demir ve potasyum bakımından zengin olan bu tarife, perhiz ve sporcu listelerinde de yer verebilirsiniz.

Pratik bir biçimde hazırlanan, öğle ve akşam öğünlerinde sık sık harcanan tavuk yemeklerine sitemizden ulaşabilirsiniz. Zeytinyağlılara göz atmayı unutmayın!

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın