Malzemeler
Tahinli iç için
Üzeri için
Yapılışı
Öncelikle bir paket mayayı bir su bardağı ılık suyun içine bir yemek kaşığı toz şekerle birlikte koyup karıştırın. Beş dakika içinde bardağın üzerine köpürürler çıkacaktır bu bize mayanın aktifleştiğini gösterir
Hamuru yoğurmak için derin çukur bir kap alalım ve tüm malzemeleri sırasıyla kabımızın içine koyalım. Sırasıyla bir adet yumurta akı, yarım çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı şeker yarım su bardağı zeytinyağı ve mayayı erittiğimiz bir bardak suyu, yoğurma kabında karıştırıp aldığı kadar un ekleyip ele yapışmayacak kıvama gelene kadar unu ekleyin ve yoğurun.
Sıcak bir ortamda 1 saat kadar hamurun üzerini bezle örttükten sonra dinlenmesi için bırakın.
Öte yandan tahini ve zeytinyağını bir kabın içinde karıştırın. Dinlenmiş olan hamurunuzu 6 adet bezeye bölün merdane yardımıyla arada un serperek tabak büyüklüğünde açın.
Üzerine tahin ve yağ karışımından sürüp ardından şekeri ve cevizi serpin. Bu şekilde 6 kat üst üste koyarak aynı işlemi tekrar edin.
En üst kata geldiğinizde harçtan ve diğer malzemelerden sürmeyin. Büyütüp üst üste koyduğunuz hamurları bıçak yardımıyla ince uzun şeritler kesin. Şeritler halinde kestiğiniz hamurları kendi etrafında çevirerek kıvırın.
Tepsiye sarmal şeklinde yerleştiriniz. Cevizli tahinli çöreklerin üzerine yumurta sarısını sürüp susam gezdirin.
Hazırladığımız çörekleri Fırında 200 derecede pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.