Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %1,15
  • BIST
    %-0,21
Cevizli Sucuk Ve Pestil

Cevizli Sucuk Ve Pestil

Cevizli Sucuk Ve Pestil Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kilogram üzüm
  • 40 adet ceviz
  • 5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı hindistan cevizi

Cevizli Sucuk Ve Pestil Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Cevizler bir gece evvelden suya konulur ve ertesi gün ipe geçirilerek güneşte kurutulur.
  2. Cevizlerin iyice kurulduğundan emin olmalıyız.
  3. Üzümler bol suda iyice yıkanır. Dal kısımlarından ayıklanır. Ezilerek suyu çıkartılır.
  4. Süzülerek tencereye alınır.
  5. Kısık ateşte kaynamaya vazgeçilir.
  6. Kaynayan üzüm suyu koyu bir renk alınca tencereden aldığımız bir ölçü üzüm suyunda nişasta, un ve şeker açılır.
  7. Tekerrür tencereye ilave edilir.
  8. Kıvam alıp göz göz olmaya başlayınca altı kapatılır.
  9. İpe geçirdiğimiz cevizler tencereye iyice daldırılır altına tabak konularak asılır.
  10. Beş dk sonra cevizler ikinci kez tekerrür tencere daldırılır ve asılır.
  11. Yeniden 5 dk sonra aynı harekât son kez yinelenir.
  12. Böylece cevizlerin hazırladığımız harçtan daha fazla yakalaması sağlanmış olur.
  13. Cevizli sucuk sayımızı harç ve ceviz ölçüsüne göre ayarlayabilirsiniz.
  14. Artan harcımız yağlı kağıt üzerine incecik olacak biçimde dökülür.
  15. Üzerine çekilmiş ceviz serpiştirilir.
  16. Cevizli sucuk ve pestil güneşte 3-4 gün kurutulur.
  17. Kuruyan sucuklar tüketime hazır.
  18. İsteyen strece sararak 3-4 ay içini harcanabilir.
  19. Kuruyan pestil ise istenilen ebatta kesilerek sabreder.
  20. Biz katlarken hindistan cevizi serpmeyi seçim ettik. Sınayanlara şimdiden afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın