Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,04
EURO
%0,13
ALTIN
%1,15
BIST
%-0,21
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 22.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Çikolatalı Tatlılar
»
Cevizli Sucuk Ve Pestil
Facebook
Twitter
Google+
20 Şubat 2022
0
126
+
-
Cevizli Sucuk Ve Pestil
Cevizli Sucuk Ve Pestil Tarifi İçin Malzemeler
5 kilogram üzüm
40 adet ceviz
5 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı hindistan cevizi
Cevizli Sucuk Ve Pestil Tarifi Nasıl Yapılır?
Cevizler bir gece evvelden suya konulur ve ertesi gün ipe geçirilerek güneşte kurutulur.
Cevizlerin iyice kurulduğundan emin olmalıyız.
Üzümler bol suda iyice yıkanır. Dal kısımlarından ayıklanır. Ezilerek suyu çıkartılır.
Süzülerek tencereye alınır.
Kısık ateşte kaynamaya vazgeçilir.
Kaynayan üzüm suyu koyu bir renk alınca tencereden aldığımız bir ölçü üzüm suyunda nişasta, un ve şeker açılır.
Tekerrür tencereye ilave edilir.
Kıvam alıp göz göz olmaya başlayınca altı kapatılır.
İpe geçirdiğimiz cevizler tencereye iyice daldırılır altına tabak konularak asılır.
Beş dk sonra cevizler ikinci kez tekerrür tencere daldırılır ve asılır.
Yeniden 5 dk sonra aynı harekât son kez yinelenir.
Böylece cevizlerin hazırladığımız harçtan daha fazla yakalaması sağlanmış olur.
Cevizli sucuk sayımızı harç ve ceviz ölçüsüne göre ayarlayabilirsiniz.
Artan harcımız yağlı kağıt üzerine incecik olacak biçimde dökülür.
Üzerine çekilmiş ceviz serpiştirilir.
Cevizli sucuk ve pestil güneşte 3-4 gün kurutulur.
Kuruyan sucuklar tüketime hazır.
İsteyen strece sararak 3-4 ay içini harcanabilir.
Kuruyan pestil ise istenilen ebatta kesilerek sabreder.
Biz katlarken hindistan cevizi serpmeyi seçim ettik. Sınayanlara şimdiden afiyet olsun
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
Cevizli Sucuk Ve Pestil Tarifi
Cevizli Sucuk Ve Pestil Tarifi nasıl yapılır
hazırlanışı
kolay Cevizli Sucuk Ve Pestil Tarifi
yemek tarifi
yemek tarifleri
İlginizi Çekebilir
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Sufle
Önceki Yazı
Waffle
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı