Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,19
  • BIST
    %1,15
Cevizli Sarma Kadayıf

Cevizli Sarma Kadayıf

Cevizli Sarma Kadayıf Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr tel kadayıf
  • 1 su kadehi çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 150 gr tereyağı
  • Şerbet için:
  • 2 su kadehi su
  • 2 su kadehi toz şeker
  • 25 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Süsleme için:

  • 8-10 adet yarım ceviz içi

Cevizli Sarma Kadayıf Nasıl Yapılır?

  • Çekilmiş ceviz içine tarçın ilave edip karıştırın. Kadayıfı tutamlar halinde ayırarak 8 denk parçaya dağılın.
  • Her parçayı çay tabağı büyüklüğünde yayıp ortalarına tarçınlı ceviz içini paylaştırın. Kadayıfları rulo yaparak sarıp yağlanmış fırın kalıbına yerleştirin. 
  • Tereyağını eritip her kadayıf parçasının üzerine 1-2 kaşık yağ dolaştırın. Evvelden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kadayıflar pembeleşene kadar pişirin.
  • Toz şekerle suyu bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra 25 gr tereyağı ilave edin. Limon suyunu ilave edip karıştırın ve şerbeti ocaktan alın. 
  • Kadayıfı fırından alıp sıcak şerbeti hemen üzerine dolaştırın. Şerbetini sürükleyip soğuduktan sonra kadayıf sarmalarını yarım cevizlerle süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın