Merhaba sevgili bayanlar E- Takipçilerimizin hamarat bayanları, bugün ekibimiz ile sizlere alışılmış ve az daha her mutfakta yapılan şerbetli tatlı tariflerinden biri olan Cevizli Revani Talısı Tarifi ni hazırladım. Tarifimizin isminden anlayacağınız üzere tatlı tarifimize ekstradan ceviz ilavesi ile lezzetini artırıp süslemeler ile de sunumda da birazcık bambaşka bir görünüm kazandırdık.
Yapmış olduğunuz herzamanki şerbetli tatlı tariflerini dondurma ve kaymak gibi farklı lezzetler ile süsleyerek tatlınızı sunumun aşamasını fazla daha hoş yapabilirsiniz. Evet bayanlar bir diğer herzamanki lakin farklı tatlı sunumlarında buluşmak üzere sizi Cevizli Revani Talısı Tarifi ‘miz ile baş başa bırakıyorum. Basit gelsin..
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
4 tane yumurta
2 yemek kaşığı, sıvıyağ
1,5 akarsu bardağı irmik
2,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1kase, ceviz içi
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker+ 3 su bardağı su
Karıştırma kabına, yumurtaları kıralım, üzerine şekeri ilave edelim cırpalım. Sonradan sırası ile, irmiği, yoğurdu, sıvıyağı, kabartma tozunu, unu, vanilyayı ilave edelim. Kek kıvamında bir hamur elde edelim son olarak cevizleri katalım, kaşık yardımı ile kariştıralım yağladığımız fırın kabına dökelim. 175 derecelik ısıda, üzeri nar gibi olana kadar pişirelim.
Biz sırası gelmişken, şerbetini hazırlayalım, tencereye suyu ve şekeri alalım. Karıştırarak kaynamasını bekleyelim, Kaynadıktan sonradan kısık ateşte on beş dakika daha kaynamaya bırakalım, ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ek edelim.
Pişen revaninin üzerine (fırından çıkar çıkmaz) 1 bardak soğuk su gezdirerek dökelim. sonradan, ılık şerbeti tatlının üzerine verelim. Üzerini kapatıp, dinlendirelim. şerbeti en ince ayrıntısına kadar çektikten daha sonra servise sunabiliriz. Sıhhat olsun.