Cevizli Portakallı Kakaolu Kabardıkça Kabaran Sulu Kek
Cevizli Portakallı Kakaolu Kabardıkça Kabaran Sulu Kek Tarifi İçin Malzemeler
4 oda sıcaklığında yumurta
1 buçuk su bardağı şeker
1 ince rendelenmiş portakal kabuğu rendesi
1 portakal suyu (Yarım çay bardağı)
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağ
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
3 tepeleme yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz
3 buçuk su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Cevizli Portakallı Kakaolu Kabardıkça Kabaran Sulu Kek Tarifi Yapılışı
Yumurta, vanilya ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Çırparken ara ara ılık suyu ekliyoruz.
Diğer sıvıları da ekleyip elenmiş kuru malzemeleri ilave ederek söndürmeden karışana kadar çırpıyoruz. (her un markasında hacim fark edeceği için kontrollü eklemelisiniz. )
Katı yağla yağlayıp unladığımız kalıba dökerek kalıbı birkaç defa tezgaha vurup havasını alıyoruz.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika kontrollü pişiriyoruz. (pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. )
Kürdan testi yaparak fırından çıkarıp telin üzerinde soğumaya bırakıyoruz. (direk tezgaha temas ederse kekiniz sönecektir püf noktalara dikkat edelim. )
Tabağa alarak servis ediyoruz. 🍰🍴.
Portakal ve kakaonun uyumuyla yoğurt, süt kullanmadan hazırlayabileceğiniz kabardıkça kabaran kekimizin lezzetine doyamayacaksınız. ❤