Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Cevizli Peynirli Börek Tarifi

Cevizli Peynirli Börek Tarifi

Merhaba takipçileri bugün sizlerle Cevizli Peynirli Börek Tarifi yaptık. Peynirli cevizli böreklerimizi hazırladık ve bayağı rulo biçiminde sardık. İçerisine en sıradan transparanlaştırıp pişirdiğimiz soğanları ve cevizleri de kattık. Bu böreklerimize daha bir lezzet verdi. Özellikle baharat olarak damak zevkinize göre, kırmızı pul biber, sarımsak tozu ilave edebilirsiniz. Yeşillik olarak maydanoz, nehir otu, gibi yeşilliklerde ilave edebilirsiniz. Yumurtaların üzerine çıtır çıtır kızarması için yumurta sarısı sürdük ve çörek otu serpiştirdik. İsterseniz çörek otu yerine susam da kullanabilirsiniz. Pişirme olarak biz fırında pişirdik ama siz isterseniz yumurta sarısını sürmeden kızartarak da pişirebilirsiniz. Peynir kullanımında az yağlı peynirler seçim edin zira yağını vazgeçip peynir böreğin içinde erirse lezzetini alamayabilirsiniz. Böreklerin iç harcını dünden hazırlayıp sararak beklettiğinizde daha çıtır börekler elde edebilirsiniz. Yumurta sarısını sürmeden derin dondurucuya alabilirsiniz.

Cevizli Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yufka

100 gram hırpalanmış ceviz

400 gram az yağlı peynir

1 adet küp doğranmış soğan

2 yemek kaşığı ay çiçek yağı

Yarım çay kaşığı toz karabiber

Yufkaları Nemlendirmek İçin

1 çay kadehi ayçiçeği yağı

1 çay kadehi süt

1 yemek kaşığı yoğurt

2 adet yumurta sarısı

Çörek otu

Cevizli Peynirli Börek Tarifi

Geniş bir tavaya küp doğranmış soğanları alalım ve ay çiçek yağıyla kavurmaya başlayalım. Pembeleşip transparanlaşana kadar pişirelim. Soğanlar kavrulduktan sonra ocağın altını kapatalım ve böreğin iç harcını hazırlayalım. Geniş bir kaba peyniri alalım ve hoşça ezelim. Ezilen peynirin üzerine kavrulmuş soğanları, hırpalanmış cevizleri, karabiberi de birliktesi ilave edip harmanlama harekâtına geçiniz. Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra böreğin üst kısmı için karışımı hazırlayalım. Boş bir kaba yoğurdu, ay çiçek yağını ve sütü alalım ve çatal dayanağıyla çırpalım. Geniş bir tabanda yufkanın birisini tüm yüzeyi gözükecek biçimde açalım ve yarım ay biçiminde kapatalım. Yarım ay biçiminde olan yufkanın ortasından bıçak dayanağıyla ikiye ayıralım. Kesilen parçaları ayı hizada üst üste koyalım ve ikisinin de ortasından keselim. Bu kesme vaziyetinde 16 adet üçgen yufka elde etkeniz gerekmektedir. Yumurta fırçası dayanağıyla karışımdan yufkanın üst yüzeyine nemlendirmek için kullanabilirsiniz. Daha sonra kaşık dayanağıyla iç harcımızdan nemlendirilen yufkanın geniş tarafına gelecek biçimde ilave edelim ve yayalım. Daha sonra yufkanın sağ ve sol taraflarından içe doğru katlayalım ve rulo biçiminde dar olan tarafa doğru çok sıkmadan saralım.  Bu operasyonlar tüm yufkaya uygulayın ve en son pişirme harekâtına geçelim. Sarılan börekleri tabanı yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirelim. Böreklerin üzerine yumurta sarısını ardından da çörek otu serpiştirebilirsiniz. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin ve üzeri pembeleşince fırından alabilirsiniz. Servis tabağına alabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın