Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,36
  • ALTIN
    %0,03
  • BIST
    %0,05
Cevizli Oturtma

Cevizli Oturtma

Cevizli Oturtma Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 yumurta
  • Yarım su kadehi hırpalanmış ceviz içi
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 200 gr tereyağı
  • 500 gr toz şeker
  • 2 su kadehi su
  • 1 dilim limon

Cevizli Oturtma Nasıl Yapılır?

Sınanmış yemek tarifleri sunan Lezzet’tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir tercih. Un, yumurta ve suyu bir kapta yoğurun. Bezelere ayırın ve yufka biçiminde incecik açın. Yufkaları kuruması için azıcık bekletin.

Tereyağını eritin. Bir kasede ceviz içi ve tarçınla karıştırın. Elde ettiğiniz yufkaları, aralarına bu harçtan yayarak üst üste yerleştirin. Rulo yapın. Parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine kalan tereyağını döküp evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.

Şerbeti için su, şeker ve limonu kaynatıp soğumaya vazgeçin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlı şerbeti çekince isteğe göre tarçın serperek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın