Cevizli Mini Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
400 g tel kadayıf
200 g tereyağı
Şerbeti için
2 su kadehi toz şeker
1 su kadehi su
1 tatlı kaşığı limon suyu
400 g kocaman çekilmiş ceviz içi
Üzeri için
Toz Antep fıstığı
Cevizli Mini Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?
Malzemeniz ne olursa olsun kadayıfınız çıtır olsun.
Kadayıfı geniş bir tepsiye alın ve üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip kadayıfın her yerine erişmesi için elinizle ovuşturun. Ufak parçalar halinde koparın ve 2 parmağınızın üzerinde çevirip sararak minik muffin kapları gibi hazırlayın. Ortalarına ceviz içi doldurup, yağlanmış bir tepsiye boşluk vazgeçmeden dizin.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kadayıflar kızarıncaya kadar, takribî 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin.
Şerbeti için toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte kaynatın. Limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Fırından aldığınız kadayıfların üzerine gezdirin ve şerbetini iyice sürükledikten sonra toz Antep fıstığı serperek servis yapın.
Çıtır çıtır cevizli kadayıf tatlısı tarifi için tıklayın.