Ceviz ve fındık çok ince olmamak şartıyla çekilir.
1 su bardağı sıvı yağın içine yumurta kırılarak karıştırılır.
Hamurun 1/5’i düz bir zemin üzerinde yağ yumurta karışımı yardımıyla elle açılarak genişletilir ve üzerine ceviz ve fındık serpilir.
Hamurun içine arzuya göre içine atılmış baharatlar da konarak rulo biçiminde sarılır.
Bıçakla 5’er santimetrelik parçalar halinde kesilir ve kesilen tarafı yağlı tepsinin yukarısına gelecek şekilde yerleştirilir.
Bir süre bekletilerek kabartılan hamurun fırına verilmeden önce, daha güzel pişmesini sağlamak için lokumların üzerini kapatacak kadar az miktarda yağ yumurta karışımı iyice sürülür.
Çörek otu ya da susam serpilerek pişmek üzere fırına atılır. Afiyet olsun.