Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %1,35
  • BIST
    %1,94
Cevizli Lokum Tarifi

Cevizli Lokum Tarifi

Nefisi tatlı tariflerinin yer aldığı sitemize güzel geldiniz kadınlar. Bugün sizler için Cevizli Lokum Tarifi hazırladım. Ceviz Türk mutfağında tatlı ve hamur işlerinde iç malzeme ve süsleme olarak oldukça fazla kullanmaktadır. Yalnızca lezzetli tadı ile seçim ettiğimiz cevizlerin sıhhatli bir yaşam için ne kadarda ehemmiyetli olduğunu gözden kaçırmamak gerekir.
Cevizli Lokum Tarifi ‘ni uygulayarak hem nefis hem sıhhatli bir tatlı tarifi yapmak isterseniz sizler için hazırladığımız detaylı lokum tarifi ile konuklarınıza şahane bir tatlı ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Malzemeler

• 250 gr ceviz
• 20 gr yaş hamur mayası
• 1 su kadehi süt
• 1 kilogram un
• 1 tatlı kaşığı bahar
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 çorba kaşığı şeker
• Aldığı kadar ılık su
• 1 çay kadehi sıvıyağ
• 1 çorba kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz

Tatlı Tarifi

1- Bir kaba, sütün içinde eritilmiş maya, yağ, tuz, şeker, azıcık su ve az bir ölçü un konup, mikserle çırpılır.
2- Hamur sıcak bir biçimde mayalandırılmaya vazgeçilir. Tekerrür un ilave edilerek yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında iyice özlendirerek mayalandıktan sonra, büyükçe parçalar kopararak fayansın üzerine azıcık yağ dökerek o yağ ile hamur, kare biçiminde açılır.
3- Vurulmuş cevizle bahar, tarçın, şeker ile karıştırılıp bir ölçü hamurun üzerine dağılır. Rulo gibi sarılır. Üçer santim genişliğinde kesilip yağlanmış tepsiye yuvarlaklı kısımları görünecek biçimde dizilir.
4- Kalan hamuru da aynı biçimde yapıp doldurduktan sonra 30 dakika bekletilerek tepsi mayası aldırılır.
5- Üzerine yumurta ve yoğurt sürülüp agresif fırına verilir

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın