Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %-0,07
  • BIST
    %1,94
Cevizli Lokum / Bursa

Cevizli Lokum / Bursa

Cevizli Lokum / Bursa Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım çay kadehi 100 ml eritilmiş Bizim Yağ
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 adet kesme şeker
  • 5~5.5 su kadehi un
  • 2 su kadehi ılık su
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 100 g ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1.5 çay kaşığı yenibahar
  • 6 yemek ka��ığı toz şeker

Açmak için

  • 1 çay kadehi 200 ml eritilmiş Bizim Yağ

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı su

Cevizli Lokum / Bursa Nasıl Yapılır?

  • Maya ve 2 adet kesme şekeri geniş bir kaseye alın. Üzerine suyu ilave edip maya tamamen eriyene kadar takribî 10 dakika bekletin.
  • Maya köpürmeye başladığında un, eritilmiş Bizim Yağ ve tuzu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek biçimde yoğurun.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. İç harcı için ceviz, baharatlar ve şekeri cevizleri çok fazla ufalamadan blenderdan geçirin.
  • Mayalanan hamuru üç bezeye ayırın. İlk parçayı yağladığınız tezgah üzerine alıp üzerine bir ölçü eritilmiş Bizim Yağ sürün ve merdane ile açın.
  • Açtığınız hamurun üzerine cevizli harcın üçte birini yayın ve rulo yapın. Ruloyu denk parçalar halinde kesin. Öbür iki beze için de aynı harekâtı uygulayıp yağlı kağıt serili bir fırın tepisine dizin.
  • Üzerini bir bezle öreterek 15 dakika daha dinlendirin. Üzeri için pekmez ve suyu bir kasede karıştırın.
  • Cevizli lokumların üzerine pekmezli sudan sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Cevizli lokumlarınız soğuduktan sonra servis yapın.

Daha aşırısı için pratik tatlı tariflerine göz atın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın