Unu eleyerek derin bir yoğurma kabına aktarın ve üzerine yumurtaları kırın. Tuz, süt, yoğurt ve sıvı yağı ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğtümörün.
Hamuru 30 eşit parçaya bölüp, üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
Bezeleri nişasta serptiğiniz zeminde, üzerlerine nişasta serperek 35-40 cm çapında yufkalar elde edecek şekilde ince açın.
Baklava tepsisini yağlayıp içine bir kat yufka döşeyin. Üzerine eritilmiş sıcak tereyağı gezdirin. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp aralarını yağlayarak üst üste 15 kat olana kadar serin.
Üzerine iri çekilmiş ceviz içini yayın. Diğer 15 yufkayı da aynı şekilde açıp aralarını yağlayarak cevizlerin üzerine yayın.
Keskin bir bıçak dayanağıyla baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine kalan tereyağının tamamını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin.
Şerbeti için, şeker ve syat bir tencereye aktarıp karıştırarak 15 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip karıştırın.
Şerbeti bir taşım daha kaynatıp soğumaya vazgeçin. Pişen tatlıyı fırından çıkarıp üzerine soğuk şurubu gezdirin ve servis yapın.