Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,26
  • ALTIN
    %0,86
  • BIST
    %3,72
Cevizli Köy Baklavası

Cevizli Köy Baklavası

Cevizli Köy Baklavası Tarifi İçin malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 250 g eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı ceviz içi

Yufkaları açmak için

  • 1.5 su bardağı buğday nişastası

Şurubu için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1/2 limonun syat

Cevizli Köy Baklavası Nasıl Yapılır?

  • Unu eleyerek derin bir yoğurma kabına aktarın ve üzerine yumurtaları kırın. Tuz, süt, yoğurt ve sıvı yağı ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğtümörün.
  • Hamuru 30 eşit parçaya bölüp, üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
  • Bezeleri nişasta serptiğiniz zeminde, üzerlerine nişasta serperek 35-40 cm çapında yufkalar elde edecek şekilde ince açın.
  • Baklava tepsisini yağlayıp içine bir kat yufka döşeyin. Üzerine eritilmiş sıcak tereyağı gezdirin. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp aralarını yağlayarak üst üste 15 kat olana kadar serin.
  • Üzerine iri çekilmiş ceviz içini yayın. Diğer 15 yufkayı da aynı şekilde açıp aralarını yağlayarak cevizlerin üzerine yayın.
  • Keskin bir bıçak dayanağıyla baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine kalan tereyağının tamamını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin.
  • Şerbeti için, şeker ve syat bir tencereye aktarıp karıştırarak 15 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip karıştırın.
  • Şerbeti bir taşım daha kaynatıp soğumaya vazgeçin. Pişen tatlıyı fırından çıkarıp üzerine soğuk şurubu gezdirin ve servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın