Hamur için
Hamuru açmak için
Üzeri için
İç harcı için
Şerbet için
Sınanmış yemek tarifleri sunan Lezzet’in tatlı tarifleri listesinden iyi bir tercih.
Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp şeker eriyinceye kadar karıştırın. şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin.
Hamur için, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve yumurtaları hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu azar azar ilave edip yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde 7-8 dakika daha yoğurup pürüzsüz bir hamur elde edin. Üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
Çekilmiş ceviz ve tozşekeri bir kaba alıp karıştırın. Hamuru 30 bezeye ayırın. 10 bezeyi üzerlerine nişasta serperek oklava ile tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurların üzerlerine nişasta serperek üst üste yerleştirin. Hepsini birden oklava ile açarak yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine cevizli karışımın yarısını serpiştirin. 10 bezeyi tekerrür aynı biçimde açıp cevizlerin üzerine yayın. Kalan cevizli harcı serpiştirin. Kalan 10 bezeyi aynı biçimde açıp en üste serin. Hamuru dilimleyerek kesin.
Tereyağını ufak bir tavada kızdırıp hamurun üzerine dolaştırarak dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine soğuk şerbetin yarısını dolaştırarak dökün. 20 dakika bekleyin. Kalan şerbeti döküp 1 saat beklettikten sonra servis yapın.