Malzemeler
İç harcı için
Üzeri için
Geniş bir kaba, oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, tuz, limon suyu, kabartma tozu, kırmızı pul biber, kıyılmış dereotunu ve 1 yumurta akını ilave edip iyice karıştırın. Un ve kepek ununu ilave edip hamur kıvam alana kadar yoğurun. İç harcı için kurutulmuş domatesi ince kıyın. Peyniri çatal desteğiyle ezin. Kıyılmış ceviz ve zeytinyağını ilave edip tüm malzemeyi karıştırın. Hamurdan ufak toplar alarak elinizle ince yuvarlaklar açın. Ortasına iç malzemeden koyarak yarım ay biçimini verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.