Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,36
  • BIST
    %-0,25
Cevizli Kayısı Tatlısı

Cevizli Kayısı Tatlısı

Cevizli Kayısı Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr taze kayısı
  • 2 su kadehi kocaman çekilmiş ceviz içi
  • 100 gr tereyağı

Şerbeti için

  • 2 su kadehi toz şeker
  • 3 su kadehi su

Üzeri için

  • Ceviz içi
  • Kaymak

Cevizli Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Fırını 180 derecede ısıtın. Kayısıları kopmayacak biçimde boyuna ikiye açıp çekirdeklerini ��ıkarın. İçlerini cevizle doldurun. Bir tepsiye dizin. Üzerine küp doğranmış tereyağını ilave edin. Sıcak fırında 25-30 dakika pişirin. Şerbet için, şeker ve suyu tencereye alıp 20 dakika kaynatın. Kayısıları fırından çıkardıktan sonra üzerine şerbeti dolaştırın. Tepsiyi tekerrür fırına alıp kayısıları 5 dakika daha pişirin. Üzerine ceviz içi serpin. Kaymak ilave edip servis yapın. Afiyet olsun.

Özel günlerde sunabileceğiniz nefis kayısı tatlısına göz atmayı unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın