Cevizli kadayıf, yemek yemek tarifleri sitemiz içinde en hoş şerbetli tatlılar içinde bulunan lezzetli bir tatlı tarifi. Özellikle bayram tatlıları arayanlar için kesinlikle bizim bu cevizli kadayıf en ideal tarif. Ben genelde şerbetli tatlı tarifleri biraz ağır olduğu için yerine getirmek istemem lakin bu cevizli kadayıf gerçekte hem hafif tatlı tarifleri arasında yer alıyor hem de yapılışı basit tatlı tariflerinden biri. Marketten alacağınız 400 gram tel kadayıf ile büyük bir tepsi kadayıf tatlısı elde edebiliyorsunuz. Kadayıf, ceviz, şeker, su yani bu kadar eksik araç gereç ile bu dek leziz bir tatlı edinmek için buyrun size denenmiş tarifler arasından resimli cevizli kadayıf tatlısı tarifi.
400 gram tel kadayıf
250 gram tere yağ
250 gram ceviz
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Cevizli kadayıf tatlısı tarifi
Cevizli kadayıf yapmaya başta şerbetini yapmakla başlayın. Su ve şekeri bir tencereye koyun anında akabinde karıştırarak ayrıntılarıyla kaynatıp, şekerler eriyince şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tel kadayıfları bir tepsiye boşaltın ve tere yağını öbür bir tavada eritip, tel kadayıfların üstüne gezdirerek dökün ve ellerinizle kadayıfı karıştırarak tere yağını tamamen kadayıfa yedirin. Arkasından tepsiye ellerinizle bastırarak kadayıfları düzeltin ve üstüne bol bol ceviz parçaları serpin. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve cevizli tel kadayıfı tamamen üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen tel kadayıfı fırından çıkarın ve sıcakken derhal üstüne soğumuş olan şerbeti gezdirerek dökün. Dinlenmeye aldığınız cevizli tel kadayıf tatlısı, şerbetini iyice çekene kadar 1-2 saat bekletin ve arkasından dilimleyip ikram edin. Nefis cevizli tel kadayıf artık hazırlanmış, sağlık durumu olsun.
Malzemeler:
750 Gram, yaş kadayıf
1 Tatlı kaşığı, pekmez
100 Gram, tereyağı
100 Gram, margarin
300 Gram, ceviz
Şerbeti İçin:
1,5 Kilogram, Toz Şeker
1 Litre, Su
Yarım Limon
Tepsiyi yağlayalım ve pekmez sürelim , üstüne kopararak kadayıfların yarısını tepsiye yayalım. Üzerine dövdüğümüz cevizleri yayalım bastıralım. Kadayıfın kalan diğer yarısını da kopararak tepsiye alalım baştan bastıralım. Tepsinizden biraz küçük bir tepsi ile bastıralım üzerine önem koyup yarım saat bekletelim. 180 derecelik ısıda önce altını pişirelim, sonradan zıt cevirip altını pişirelim.
Biz bu arada, şerbeti için, tencereye su ve şekeri alıp kaynayana kadar karıştıralım, kaynadıktan sonradan kısık ateşte 10 dakika daha kaynatalım. İndirmeden 5 dakika önce, limon suyunu ilave edelim.
Pişen kadayıfın üstüne sıcak şerbeti verelim. Afiyet olsun.
BAŞKA BİR TARİF:
Malzemeler:
200 gr tereyağı (tercihen sadeyağ)
Yarım kg tel kadayıf
250 gr dövülmüş ceviz
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 limonun suyu
Tatlı Tarifi
Önce şerbeti hazırlayın. Şekerle suyu ateşe koyun. 5 dakika değin kaynattıktan sonradan limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın, soğumaya bırakın. Fırını 180 derecede ısıtın. Geniş bir tepside tereyağını eritin. Kadayıfı tel tel ayırıp her verini tereyağına bulayın. Yarısını ayrı bir yere alın. Kalan yarısını tepsiye düzgünce yayın. Dövülmüş cevizi her yerine eşdeğer biçimde serpiştirin. Kalan kadayıfı da üstüne serin. Elinizle hafif bastırın. Tepsiyi sıcak fırına atın. Üstü pembeleşip gevrekleşene dek, yaklaşık yarım saat pişirin. Sıcak kadayıfın üstüne soğuk şerbeti gezdirin. Yarım saat değin dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
NOT: Kadayıfı fazla kısık ocak ateşi üzerinde, çevire çevire pişirebilirsiniz. Altının daha iyi kızarması için tepsiye 1 tatlı kaşığı dek pekmez sürülür. Altı pişince, pekmez ve tereyağı sürülmüş diğer bir tepsiye tersyüz edilir, diğer tarafı da pişirilir.