Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 400 g tel kadayıf
  • 200 g tereyağı

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon syat
  • 1 yemek kaşığı portakal syat
  • 400 g iç ceviz

Cevizli Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Kadayıfı ufak parçalar halinde koparın ve küçük muffin kaplarının tabanına hisseyleştırın. Üzerine bastırarak kadayıfın kalıpların içine iyice yerleşmesini sağlayın. Kuruması için 1 gece oda ısısında bekletin. Tereyağını kısık ateşte eritip süzgeçten geçkocamann.
  • Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kadayıflar kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişkocamann. Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Kadayıf çanaklarını ılınınca kalıplardan çıkarıp servis tabağına yerleştirin.
  • Şerbeti için toz şeker ve syat tencereye alıp orta ateşte kaynatın. Limon syatnu ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Portakal syat ile tatlandırıp iç cevizleri ilave edin ve birkaç dakika daha pişkocamann. Şerbetli cevizli karışımı kaşık takviyeyi ile kadayıfların içine doldurun ve soğuduktan sonra servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın