Malzemeler
Şerbeti için
Kadayıfı ufak parçalar halinde koparın ve minik muffin kaplarının tabanına paylaştırın. Üzerine bastırarak kadayıfın kalıpların içine iyice yerleşmesini sağlayın. Kuruması için 1 gece oda ısısında bekletin. Tereyağını kısık ateşte eritip süzgeçten geçirin. Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağı dökün ve evvelden ısıtılmış 180 fırında kadayıflar kızarıncaya kadar takribî 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Kadayıf çanaklarını dikkatlice kalıplardan çıkarıp kağıt havlu üzerine dizin. Şerbeti için şeker ile suyu tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya vazgeçin. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatın. Portakal suyu ile tatlandırıp iç cevizleri ilave edin ve birkaç dakika pişirin. Şerbetli cevizli karışımı kaşık takviyeyi ile kadayıfların içine doldurun ve soğuduktan sonra servis yapın.