Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Cevizli İzci Tatlısı

Cevizli İzci Tatlısı

Cevizli İzci Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 koli margarin
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 5 su bardağı un
  • 1 tutam tuz 

Şurup için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu 

Süsleme için:

5 çorba kaşığı çekilmiş ceviz

Cevizli İzci Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, zeytinyağı, yoğurt, yumurta, limon kabuğu rendesi, tuz ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştırın.
  • Un ve cevizi ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. 
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hurma biçimi verin.
  • Rendenin ince tarafına hafif bastırarak üzerlerine desen yapın. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. 
  • Tencerede toz şeker ile suyu kaynatın. Koyulaşınca limon suyunu ilave edin. Birkaç dakika sonra ateşten alıp ılınmaya bırakın. 
  • Tatlıyı fırından çıkarıp ılık şurubu üzerine dökün. Şurubunu çekince üzerine ceviz serpip servis yapın.

    Değişik tatlar sınamak için, cevizli ve elmalı strudel tarifini de deneyebilirsiniz.

    Şefin Yorumu :

    KOLAYLIK İÇİN
    Cevizi dağılmak için rondonuz yoksa, cevizi bir poşete alıp dışına bir mutfak bezi sarın ve merdane veya havan tokmağı ile ezin.
    Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın