125 g oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
1 çay kadehi ince öğütülmüş ceviz
1 adet yumurta
1 çay kadehi irmik
1.5 su kadehi un
1 kutu kabartma tozu
1 kutu vanilya
Şerbeti için
2.5 su kadehi su
2 su kadehi toz şeker
1 dilim limon
Cevizli İstiridye Tatlısı Nasıl Yapılır?
@pukumutfakta 21.3 bin takipçi Gözde İlter Kaya
İlk olarak şerbeti hazırlayın. Tatlının sıcak, şerbetin soğuk olması gerekiyor. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tüm hamur malzemelerini güzelce yoğurun ve kurabiye büyüklüğünde bezeler yapıp üstlerine bastırın. Meyve bıçağı ile çizikler attıktan sonra elinizle bir ucunu hafif daraltın.
Önceden ısıtılmış 165 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından çıkar çıkmaz şerbetini gezdirin. Şerbeti tamamen sürükleyip birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın.