Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,43
  • ALTIN
    %-0,18
  • BIST
    %1,94
Cevizli İstiridye Tatlısı

Cevizli İstiridye Tatlısı

Cevizli İstiridye Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 125 g oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin 
  • 1 çay kadehi ince öğütülmüş ceviz 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay kadehi irmik
  • 1.5 su kadehi un
  • 1 kutu kabartma tozu 
  • 1 kutu vanilya

Şerbeti için

  • 2.5 su kadehi su
  • 2 su kadehi toz şeker
  • 1 dilim limon

Cevizli İstiridye Tatlısı Nasıl Yapılır?

@pukumutfakta
21.3 bin takipçi
Gözde İlter Kaya

  • İlk olarak şerbeti hazırlayın. Tatlının sıcak, şerbetin soğuk olması gerekiyor. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Tüm hamur malzemelerini güzelce yoğurun ve kurabiye büyüklüğünde bezeler yapıp üstlerine bastırın. Meyve bıçağı ile çizikler attıktan sonra elinizle bir ucunu hafif daraltın.
  • Önceden ısıtılmış 165 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından çıkar çıkmaz şerbetini gezdirin. Şerbeti tamamen sürükleyip birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Şerbetli istiridye tatlısı için tıklayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın