Akışkan yağı tencerede ısıtıp ince kıyılmış soğanı kavurun. Kocaman doğranmış ıspanakları ilave edin. 5 dakika süresince, devamlı karıştırarak kavurun. Ocaktan alın, tuzunu ilave edip tatlandırın.
Ayrı bir tavada ceviz içini 1 tatlı kaşığı tereyağı ile beraber kavurup ocaktan alın.
Bir kasede yoğurt ile havanda ezilmiş sarımsakları iyice çırpın.
Kavurduğunuz ıspanaklar ılınınca sarımsaklı yoğurdu ve cevizleri ilave edip karıştırın.
Küçük bir tavada kalan tereyağını toz biberle köpürtün.
Ispanak boraniyi servis tabağına alın. Üzerine toz biberli tereyağını döküp servis yapın.
Dilerseniz, kuzu eti ile hazırlanan Urfa usulü borani tarifini de sınayabilirsiniz.