Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,23
  • ALTIN
    %0,05
  • BIST
    %0,47
Cevizli Ispanak Borani

Cevizli Ispanak Borani

Cevizli Ispanak Borani Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram ıspanak Kocaman doğranmış
  • 1 soğan İnce kıyılmış
  • 2 yemek kaşığı akışkan yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 g yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 10-12 adet ceviz içi Kocaman kıyılmış
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı toz biber

Cevizli Ispanak Borani Nasıl Yapılır?

  • Akışkan yağı tencerede ısıtıp ince kıyılmış soğanı kavurun. Kocaman doğranmış ıspanakları ilave edin. 5 dakika süresince, devamlı karıştırarak kavurun. Ocaktan alın, tuzunu ilave edip tatlandırın.
  • Ayrı bir tavada ceviz içini 1 tatlı kaşığı tereyağı ile beraber kavurup ocaktan alın.
  • Bir kasede yoğurt ile havanda ezilmiş sarımsakları iyice çırpın.
  • Kavurduğunuz ıspanaklar ılınınca sarımsaklı yoğurdu ve cevizleri ilave edip karıştırın.
  • Küçük bir tavada kalan tereyağını toz biberle köpürtün.
  • Ispanak boraniyi servis tabağına alın. Üzerine toz biberli tereyağını döküp servis yapın.

Dilerseniz, kuzu eti ile hazırlanan Urfa usulü borani tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın