Merhaba takipçileri, bugün sizlerle en hoş, nefis tatlılarımızdan olan Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi ‘ni yapacağız. Üretimi güç olmayan ve aynı zamanda çok nefis bir tat olan bu tarifi sınamalısınız. Tatlının içerisindeki ceviz ile mükemmel bir lezzet olan bu tarif çok zamanınızı almayacaktır. Çocuklarınıza yedirdiğiniz zaman her zaman isteyeceği bir tarif olup çoğu market mahsulünden daha da yararlıdır. Cevizli İrmik Tatlısı Tarifini sınayıp bize yorumunuzu alttaki Yorum Yaz kısmından yazabilirsiniz. Görüş ve teklifleriniz bizim için ehemmiyetlidir… Hepinize basit gelsin.
1 kg irmik
1 kg şeker
150 gram ceviz
1 kase yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 koli kabartma tozu
1 çay kadehi sıvıyağı
3 yemek kaşığı un
3 adet yumurta
Yarım kadeh süt
Vanilya
1 litre su
Yarım limon
Karıştırma kabını alalım ve içerisine yumurtalarımızı kıralım. Yumurtaları karıştırma kabının içerisinde çırptıktan sonra şekeri ilave edelim ve iyice karıştıralım. Karıştırmadan sonra içerisine yoğurdu ilave edelim ve birliktesi karıştıralım. Akışkan yağını ve sütüne ilave edelim. İrmiği karışımın içerisine yavaş yavaş ilavelerken cevizini de ilave edelim. Kabartma tozunu da ilave ettikten sonra vanilya ilave ederek çırpmaya devam edelim. Karışımı pişireceğimiz tepsinin tabanını yağlayalım.
Karışımı tepsiye dökelim ve fırına verelim. Fırında pişerken, tatlının şerbeti için suyu bir tencereye alalım ve kaynamaya vazgeçelim. Su kaynadıktan sonra yarım limonu tencerenin içerisine atalım ve 5-10 dakika daha pişirelim. Fırında pişen irmik tatlısını alalım ve dinlenmesini, soğumasını bekleyelim.çok sıcak olursa hamur olur. Tepsideki tatlıyı kare olacak biçimde keselim ve üzerine pişen şerbeti kepçe takviyesiyle yayalım. Süslemesi için Hindistan cevizi kullanabilirsiniz.Bütün kıvama gelebilmesi için 1 gece beklemesi gerekmektedir.