60 gram tereyağını kısık ateşte eritin. Tereyağı eridikten sonra 1 çay bardağı cevizi ve 1 su bardağı irmiği ilave edip kavurun. Ceviz yerine çam fıstığı da kullanılabilir.
Şerbeti için, bir tencereye süt, su ve şeker ilave ederek şeker eriyinceye kadar pişirin.
İrmiğin rengi koyulaşınca hazırladığınız şerbeti ilave edip irmik iyice suyunu sürükleyene kadar karıştırın.
İrmik suyunu sürükleyip kıvam alınca ocağın altını kapatıp demlenmesi için 15 dakika bekletin.
15 dakikanın sonunda tane tane olması için tahta kaşıkla karıştırın.
İsteğe bağlı olarak toz şekerin dışında helvayı yaparken ek olarak 1 yemek kaşığı bal eklenebilir.
İrmik helvasını servis ederken kuru üzüm ve tarçınla süsleyebilirsiniz.
Cevizli irmik helvasını, kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Cevizli İrmik Helvasının Püf Noktaları Nelerdir?
İrmik, süratli pişen bir besin olduğu için tatlıyı hazırlarken devamlı karıştırmanız gerekir.
Helvanın lezzetini çoğaldırmak ve kokusunu bastırmak için, margarin yerine tereyağı kullanmaya özen gösterin.
İrmiklerin birbirine yapışmaması ve tane tane olması için, karıştırma harekâtını tahta kaşık ile yapın.
Helvanın kıvamını tutturabilmek ve yanmasını önlemek için, irmik ve cevizi aynı anda ekleyin.
Dilerseniz, pişirme operasyonunun sonlarına doğru birkaç damla zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Böylece helvanız daha parlak görünecektir.
1 Porsiyon Cevizli İrmik Helvası Kaç Kaloridir?
Cevizli irmik helvasının bir porsiyonu, takribî 260 kaloridir. Hemen hemen aynı kaloriye sahip olan pratik irmik helvasını da deneyebilirsiniz.