Üzerine 2 kadeh toz şekeri de ilave ederek şeker kaybolana kadar çırpın.
Bu karışıma suyu, yağı, portakal suyunu ve sütü de ilave ederek tekerrür çırpın.
Daha sonra 4 su kadehi unu, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip, mikserler çırpın.
Bu evreden sonra portakal kabuğunun rendesini, havucun rendesini ve cevizi de ilave ederek spatula ile aynı doğrultuya doğru karıştırın. Kekin sönmemesi için aynı doğrultuya yapmalısınız.
Ben hem ufak porsiyonlarda hem de dilim halinde olması için iki değişik şekilde pişirdim. Siz nasıl pişirmek isterseniz öyle yapın. Yalnız kalıbınızı yağlamayı unutmayın ☺️.
Evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar zamanda pişiyor. İlk sıcağı geçince de pudra şekeri serpin. Afiyet olsun şimdiden❤️.