Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Cevizli Hamur Tatlısı

Cevizli Hamur Tatlısı

Cevizli Hamur Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 5 su kadehi un
  • 100 gr tereyağı
  • 2 su kadehi süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gr kocaman çekilmiş ceviz içi
  • 1 yumurtanın sarısı

Şerbet için

  • 3.5 su kadehi toz şeker
  • 3.5 su kadehi su
  • Yarım limonun suyu

Cevizli Hamur Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlınıza ceviz yerine Antep fıstığı ya da badem ilave ederek değişik bir tat katabilirsiniz. Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını bir kasede elinizle ezin. Un, karbonat, tuz ve sütü ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Kocaman çekilmiş ceviz içini ilave edip tekerrür yoğurun ve yarım saat dinlenmeye vazgeçin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle biçim verin. Yağladığınız fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Üzerlerine ceviz içi yerleştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarınca sıcak şurubu üzerine döküp servis tabağına alın. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın