Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,16
  • EURO
    %0,57
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %1,94
Cevizli Güllaç

Cevizli Güllaç

Cevizli Güllaç Tarifi İçin malzemeler

  • 1 koli güllaç
  • 2 litre süt
  • 3 su kadehi toz şeker
  • 250 g ceviz içi

Üzeri için:

  • 4-5 yemek kaşığı ceviz içi İnce çekilmiş
  • Çilek

Cevizli Güllaç Ngerçek Yapılır?

  • Sütü derin bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin. Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi hafif yakacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alın.
  • Cevizi hafif kocaman kalacak biçimde rondoda çekin.
  • Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine bir kepçe ılık sütten ilave edin. üzerine, kullanacağınız kabın ebadına göre ayrıldığınız güllaç yapraklarını dizin.
  • Tüm güllaç yapraklarının parlak kısmının üste baktığından ve hepsinin iyice ıslandığından emin olduktan sonra kolideki yaprakların yarısını kabınıza hoşça yerleştirin.
  • 5 dakika sütü sürüklemeleri için bekledikten sonra çekilmiş cevizi bolca dökün ve kalan güllaç yapraklarını da aynı biçimde nemlendirerek üzerine dizin.
  • Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra güllacınızı keserek dilimleyin. Hırpalanmış ceviz ve çilek ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Cevizli Güllaç Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Güllacı bol sütle yapmak gerekir. Eğer güllaç yaprakları ıslandıktan sonra havayla temas ederse jöleleşir ve güllaç lezzetini kaybeder. Bunun için üzerine bol süt dökülmeli ve havayla teması kesilmelidir.
  • Süt kesinlikle ılık olmalıdır. Şeker eridikten hemen sonra, en geç 10 dakika içinde ocaktan alınmalıdır. Sütün sıcak olması netlikle güllacın hamur olmasına neden olacaktır.
  • İçine fındık, fıstık, ceviz ve badem koyulabilir. Ancak fındık ve fıstık güllacın rengini değiştirdiği, badem de güllaca acılık verdiği için cevizle yapılması öneri edilir.
  • Doğal bir tatlı olan güllacın süslemesi de doğasına uygun şekilde olabildiğince sade olmalıdır. En fazla ceviz, fındık, fıstık veya kiraz şekeriyle süslenmesi önerilir. Ama isterseniz damak tadınıza ve mevsime göre servis ederken üzerini çilek, şeftali ve kayısı gibi meyvelerle süsleyerek hazırlayabilirsiniz.
  • Güllacın arasına kullandığınız harçla beraber meyve koyacaksanız hemen tüketmeniz gerekir. Çünkü asitli meyveler tatlının tadını bozabilir.
  • Güllacı meyve ile tatlandırmak istiyorsanız; ara katlarına şeftali püresi veya nektarin ekleyebilirsiniz.
  • Kesinlikle buzdolabında dinlendirdikten sonra tüketin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın