Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %-0,56
  • ALTIN
    %1,23
  • BIST
    %0,62
Cevizli Fındıklı Vezir Parmağı Tatlısı

Cevizli Fındıklı Vezir Parmağı Tatlısı

Malzemeler

Hamuru İçin

  • 125 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • Aldığı kadar un

İç Malzemesi İçin

  • 3-4 tane ceviz
  • 1 çay bardağı kadar fındık
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • Bir miktar tarçın

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Bir iki damla limon suyu

Yapılışı

  • Tatlımızın yapımına her zaman olduğu gibi şerbetini kaynatarak başlayalım.
  • Su ve şekeri bir tencerenin içine koyup kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip 10 dakika kadara yoğunlaşana kadar kaynatıp soğumaya bırakın.
  • Hamurun yapımı için bir yoğurma kabı alıp tüm malzemeleri ekleyip ununu da azar azar katarak yoğurmaya başlayın.
  • Elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğrulan hamuru 15 dakika dinlendirin.
  • Ceviz ve fındığı robottan çok ince olmayacak şekilde geçirin, içine şeker ve tarçını ekleyip karıştırın.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp içine cevizli ve fındıklı karışımı koyup yuvarlayın.
  • Yuvarladığınız bezelere daha sonra parmak gibi uzun şekil verin.
  • Bir tabağın içine biraz irmik koyup parmak şeklini verdiğiniz tatlıları irmiğe bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız tatlının ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin ve daha sonra şerbetini dökün.
  • Tatlı şerbetini çektiğinde servise hazır, afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın