Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,18
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %0,42
  • BIST
    %0,33
Cevizli Enginar Yaprağı Çorbası

Cevizli Enginar Yaprağı Çorbası

Cevizli Enginar Yaprağı Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 taze enginar
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zencefil
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 75 ml krema
  • Yeteri kadar su
  • 1 avuç ceviz içi
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar karabiber

Cevizli Enginar Yaprağı Çorbası Nasıl Yapılır?

Enginarların dış kalın yapraklarını ortasındaki sarih ve en ince yapraklara kadar arının. Uç kısmını 2 parmak kalınlığında kesip atarak 4 parçaya ayrılın ve ortasındaki tüylü kısımları arının. Tencereye zeytinyağı ilave edip soğan ve sarımsağı soteleyin. Enginar ve yaprakları da zencefille beraber soteleyin. Un ilave edip sotelemeye devam edin. Daha sonra su ilave ederek kaynamaya vazgeçin. Kaynadıktan sonra blender ’dan geçirerek süzün. Tekerrür tencereye alınıp krema ilave edin. Azıcık daha kaynadıktan sonra parçalanmış cevizleri ilave ederek servis yapın. Ekmek kızartma cihazında parmesan ve fesleğen ile kızartılmış ekmek ile servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın