Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Cevizli Elmalı Turta

Cevizli Elmalı Turta

Cevizli Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin Oda sıcaklığında
  • 1 su kadehi pudra şekeri
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 1 yumurta
  • 1 kutu vanilya
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un
  • 4 tane elma
  • Yarım su kadehi ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı şeker

Cevizli Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tam hamur malzemelerimizi yoğurma kabına alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz, unu hakimiyetli ilave etmemiz gerekiyor hamurun sert olmaması gerekli.
  2. Daha sonra hamurumuzu iki denk parçaya ayırıyoruz. Parçanın birisini poşete koyup beş dakika kadar buzlukta bekletiyoruz.
  3. Değişik parçasını ise hafif yağlanmış borcama elimizi bastırarak yayıyoruz. Daha sonra harcımızı hazırlıyoruz, bunun için elmalarımızın kabuklarını ceddip rendeliyoruz, ve tavaya alıyoruz.
  4. Hafif kaynadıktan sonra şekerimizi ilave edip karıştırıyoruz, son olarak da tarçını ve cevizleri ilave edip altını kapatıyoruz.
  5. Harcımız hazır, bir kenarına koyup hafif ılımasını bekliyoruz, ılıyan harcımızı da denk bir biçimde hamuru yaydığımız tepsiye döküyoruz.
  6. Sonra buzluktaki hamurumuzu çıkartıp ince uzun biçimler verip harcın üstüne sıralıyoruz ve 175 ’ fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Pişen turtamızı soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın