Merhaba bugün sizlerle beraber çok pratik ve bir o kadar da lezzetli Cevizli Elma Dolması yapacağız. Şayet çok tatlı beğenmiyorsanız şeker ölçüsünü eksiltebilir veya artırabilirsiniz. Elmaların pişme süresi elmaların türüne göre değişebilir O surattan sık sık elmaları hakimiyet etmelisiniz. Elmaları çok fazla pişirmemeye dikkat etmemiz gerekiyor, bölebilir elmalarımız ve istediğimiz gibi biçim tüberkülozayız. Bütün bir lezzet ve kalori bombası Cevizli Elma Dolması Tarifi. Tutku ederseniz, elmaları pişirirken yiyecek boyası da kullanabilirsiniz. Elmaları sert elmalardan seçmenizi öneririz.
5 tane, elma
150 gram 10 yemek kaşığı şeker
1 Kase, kuru üzüm
1 Kase, ceviz
2 tane kabuk tarçın
4 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
Süslemek için
süt kaymağı
Toz fıstık
Cevizli Elma Dolmamız için öncelikle elmaların içini oyacağız, bunun için bir oyacak kullanabilirsiniz. Oyacak desteği ile elmanızın bütün ortasından çekirdekli kısmı çıkarıyoruz. İçini arındığımız elmanın kabuklarını atayalım değişik elmalarımızı da aynı biçimde hazırlayıp pişirme harekâtına gececeğiz. Bir tencereye içi çıkarılmış ve atanmış almalarımızı alalım ve üzerine her elmaya 2 kaşık şeker serpelim. Damak tadımıza göre şekeri artırabilir, eksiltebiliriz. 2 tane cubuk stilini tencerenin içine atalım ve elmaların yarısına gelecek kadar su ilave edip pişmeye vazgeçiyoruz. Ata gizeme hakimiyet ederek pişirelim, çatal desteği ile konteol edelim elmalar yumuşadığı zaman elmaları çıkarmalıyız tencereden. Biz bu arada elmaların iç harcını hazırlamaya başlayalım, bir kaba cevizi, kuru üzümü ve balı ilave edelim bu safha da tutku ederseniz tarcında ilave edebilirsiniz, bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış bir şey. Tüm malzemeleri iyi bir biçimde karıştıralım. Pişen elmaları bir kevgir desteği ile suyununu süzdürerek tabağımıza alalım, tek tek elmaların hazırladığımız hatcı dolduracağız. Bir tatlı kaşığı desteği ile elmaların içine harcı dolduralım. tüm elmaların içini dolduralım. Cevizli elma dolmamız hazır, artık süt kaymağı ve yeşil fıstıkla lezzetimize lezzet katalım. Yeniden tatlı kaşığı desteği ile süt kaymağını toplar halınde elmaların üzerine koyalım, üzerine yeşil fıstık serpelim ve servise sunalım.