Malzemeler
5 tane, elma
150 gram (10 yemek kaşığı) şeker
1 Kase, kuru üzüm
1 Kase, ceviz
2 tane kabuk tarçın
4 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
Süslemek için
süt kaymağı
Toz fıstık
Yapılışı
Cevizli Elma Dolmamız için öncelikle elmaların içini oyacağız, bunun için bir oyacak kullanabilirsiniz. Oyacak yardımı ile elmanızın tam ortasından çekirdekli bölümü çıkarıyoruz. İçini temizlediğimiz elmanın kabuklarını soyalım diğer elmalarımızı da aynı şekilde hazırlayıp pişirme işlemine gececeğiz.
Bir tencereye içi çıkarılmış ve soyulmuş almalarımızı alalım ve üzerine her elmaya 2 kaşık şeker serpelim. Damak tadımıza göre şekeri artırabilir, azaltabiliriz. 2 tane cubuk tarzını tencerenin içine atalım ve elmaların yarısına gelecek kadar su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Ata sıra kontrol ederek pişirelim, çatal yardımı ile konteol edelim elmalar yumuşadığı zaman elmaları çıkarmalıyız tencereden.
Biz bu arada elmaların iç harcını hazırlamaya başlayalım, bir kaba cevizi, kuru üzümü ve balı ilave edelim bu aşama da arzu ederseniz tarcında ilave edebilirsiniz, bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış bir şey. Tüm malzemeleri iyi bir şekilde karıştıralım.
Pişen elmaları bir kevgir yardımı ile suyununu süzdürerek tabağımıza alalım, tek tek elmaların hazırladığımız hatcı dolduracağız. Bir tatlı kaşığı yardımı ile elmaların içine harcı dolduralım. tüm elmaların içini dolduralım. Cevizli elma dolmamız hazır, artık süt kaymağı ve yeşil fıstıkla lezzetimize lezzet katalım.
Yine tatlı kaşığı yardımı ile süt kaymağını toplar halınde elmaların üzerine koyalım, üzerine yeşil fıstık serpelim ve servise sunalım. Afiyet olsun.