Malzemeler
Şerbet için
İmali güç olan cevizli burmayı oklavadan basitlikle çıkarabilmeniz için yufkaların çok taze olmasına itina gösterin. Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya vazgeçin. Üç yufkayı aralarına yağ sürerek üst üste dizin. Üzerine ceviz serpiştirin ve yufkaları oklavaya sarın. Daha sonra iki kenarından ortaya doğru iterek büzüştürün ve yağlamış tepsiye alın. Öteki yufkaları da aynı biçimde hazırlayın. Üzerlerine yağ sürüp 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerlerine dolaştırarak dökün. 1 saat dinlendirin. Dilimleyip üzerine ceviz serpiştirerek servis yapın.