Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,05
  • EURO
    %-0,30
  • ALTIN
    %0,87
  • BIST
    %3,72
Cevizli Bülbül Yuvası

Cevizli Bülbül Yuvası

Cevizli Bülbül Yuvası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 250 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 su kadehi un

Şerbeti için

  • 4 su kadehi toz şeker
  • 3 su kadehi su
  • 2~3 damla limon suyu

Üzeri için

  • Ceviz
  • Toz tarçın

Cevizli Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için, su ve toz şekeri geniş bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar pişirin. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın.
  • Hamuru için yoğurt, tereyağı, karbonat ve limon suyunu geniş bir yoğurma kabında karıştırın. Unu ilave edip ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edecek biçimde yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru iki denk bezeye ayırın. Bezelerden bir tanesini unlanmış tezgah üzerine alarak ince açın.
  • Açtığınız hamurlardan biçimli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. İkinci bezeyi de aynı biçimde açın ve aynı kalıpla parçalar kesin.
  • İkinci parçaların ortasından bir kalıp desteğiyle parçalar kesin. Ortası boş hamurları tepsideki parçaların üzerine yerleştirin.
  • Cevizleri hamurların ortasındaki boşluklara yerleştirip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar takribî 20 dakika pişirin.
  • Fırından alıp sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 2-3 saat dinlendirin. Üzerine tarçın serpip servis yapın.
    Daha Önceki zamanlardan gşöhretimize kadar erişen banal bülbül yuvası tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın