Şerbeti için, su ve toz şekeri geniş bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar pişirin. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın.
Hamuru için yoğurt, tereyağı, karbonat ve limon suyunu geniş bir yoğurma kabında karıştırın. Unu ilave edip ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edecek biçimde yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru iki denk bezeye ayırın. Bezelerden bir tanesini unlanmış tezgah üzerine alarak ince açın.
Açtığınız hamurlardan biçimli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. İkinci bezeyi de aynı biçimde açın ve aynı kalıpla parçalar kesin.
İkinci parçaların ortasından bir kalıp desteğiyle parçalar kesin. Ortası boş hamurları tepsideki parçaların üzerine yerleştirin.
Cevizleri hamurların ortasındaki boşluklara yerleştirip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar takribî 20 dakika pişirin.
Fırından alıp sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 2-3 saat dinlendirin. Üzerine tarçın serpip servis yapın. Daha Önceki zamanlardan gşöhretimize kadar erişen banal bülbül yuvası tarifine buradan erişebilirsiniz.