Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,12
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %-0,25
Cevizli Bisküvi Pastası

Cevizli Bisküvi Pastası

Cevizli Bisküvi Pastası Tarifi İçin malzemeler

Bisküvi için

  • 140 gr un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 90 gr tereyağı
  • 70 gr toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • Bir tutam tuz
  • Yarım çay kaşığı vanilya esansı
  • 200 gr kocaman kırılmış ceviz içi

Ganaj için

  • 240 ml krema
  • 200 gr bitter çikolata
  • 200 gr çikolata kreması
  • 1 tutam tuz
  • 150 gr tereyağı

Çikolata sos için

  • 60 ml soğuk su
  • 2 çay kaşığı toz jelatin
  • 130 gr toz şeker
  • 80 ml su
  • 60 gr kakao
  • 80 ml krema

Cevizli Bisküvi Pastası Nasıl Yapılır?

Bisküvileri hazırlamak için un ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına eleyin. Tereyağı ve şekeri başka bir kapta mikserle çırpın. Yumurta sarıları, vanilya esansı ve tuzu ilave edip 3 dakika daha yüksek süratte çırpmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Hamuru merdaneyle yağlı kağıt üzerinde 16×26 cm boyutlarında açın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bisküvi hamurunu buzdolabından çıkarıp 1 cm ’lik kareler biçiminde kesin. Bisküvi hamurlarını yağlı kağıtla beraber sıcak fırında 12-14 dakika pişirin. Oda ısısında soğumaya vazgeçin. Ganaj için kremayı bir tencereye alıp kısık ateşte ısıtarak kaynama noktasına getirin ve ateşten alın. Bitter çikolatayı bıçakla kıyıp kremaya ilave edin. Çikolata krema içinde eriyene kadar tel mikserle çırpın. Çikolata kremasını ilave edip karıştırmaya devam edin. Tuz ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ilave edip tereyağı eriyene kadar karıştırın. 1 litrelik hacme sahip bir yuvarlak kalıbın içine streç folyo yerleştirin. Ganajın 1 su kadehi kadarını kalıbın içine dökün. Kalıbı hafifçe sallayarak ganajın içine dağılmasını sağlayın. Kalan ganajın ¼ su kadehi kadarını ayırın. Kalanına soğumuş olan bisküvileri ve kocaman parçalar biçiminde kırılmış cevizleri ilave edip spatulayla karıştırın. Bisküvileri kalıba doldurun. Aralarında hava kalmaması için kalıbı birkaç defa tezgaha vurun. Kalan ganajı bisküvilerin üzerine dolaştırın. Kalıbın üzerini streç folyoyla kapatıp buzlukta 30 dakika bekletin. Çikolata sosu için soğuk suyu kaseye alıp jelatini ilave edin ve karıştırın. Kasenin üzerini streç folyoyla kapatın. Su ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar ısıtın. Tencereyi ateşten alıp kakaoyu ilave edin ve iyice karıştırın. Kremayı ilave edip malzeme özleşene kadar karıştırmaya devam edin. Tencereyi tekerrür ateş üzerine alıp kaynama noktasına getirin ve tel süzgeçten geçirin. 15 dakika bekletin. Jelatini ilave edip spatula desteğiyle karıştırın. Sosu tekerrür tel süzgeçten geçirin. 1 saat bekletin. Pastayı buzluktan alıp ızgara teli üzerine yerleştirin. Çikolata sosu pastanın üzerine dolaştırıp her tarafına dağılmasını sağlayın. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın