Ceviz Ve Bal Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 akarsu bardağı süt
1 adet elma
2 buçuk akarsu bardağı un
1 nehir kasığı dolusu tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek yemek kaşığı tereyağı
2 yemek yemek kaşığı şeker
2 yemek yemek kaşığı bal
1 su bardağı ceviz
Ceviz Ve Bal Soslu Elmalı Kek Tarifi Yapılışı
Şeker ile yumurtayı ayrıntılarıyla köpürene dek çırpıyoruz sütü ve yağı ekleyip karıştırıp unu ekliyoruz en ince ayrıntısına kadar karıştırıyoruz.
1 elmanın kabuğunu soyup küçük minik doğrayıp ekliyoruz .
Sonra tarçını , kabartma tozunu, vanilyayı ve ununu ekleyip ayrıntılarıyla karıştırıp yağladığımız tart kalıbına döküyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 derecede ki fırında pişiriyoruz.
Kekin üzeri için; ufak bir tavaya 1 yemek yemek kaşığı tereyağını ,2 yemek kaşığı şekeri ,2 yemek yemek kaşığı bal ,1 su bardağı ince kıyılmış cevizi ekleyip ocağın altını açıp yağ eriyene kadar karıştırıyoruz.
Sonradan fırından meydana çıkan kekin üstüne sıcakken döküyoruz.