Öncelikle tereyağını kalıbın içerisine fırça yardımıyla erittikten sonra sürüyoruz.
Toz fındığı serpip kalıbın içine montalıyoruz ,karıştırma kabın içerisine yumurtayı kırıyoruz toz şekeri ilave edip mikserin en yüksek devrinde 3-4 dakika köpürtüyoruz .
Rendenin ince yerinden portakal ve limonu kabuğunu rendeliyoruz sularını sıkıp o yumurtanın üzerine ek ediyoruz.
Ayçiçek yağını da döküyoruz, mikserle biraz karıştırdıktan sonradan kabartma tozunu, unu, vanilyalı hepsini ek edip tahin kıvamında bir kıvam ortaya çıkartıyoruz.
Harcımızı kalıbımızın içerisine döküp üzerine damla çikolata döküp evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 ila 50 dakika arasında pişiriyoruz