Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,44
  • BIST
    %-1,01
Çeşnili Grissini

Çeşnili Grissini

Çeşnili Grissini Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su kadehi un
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı toz maya instat maya
  • 1 su kadehi ılık su
  • 4 siyah zeytin
  • 3 dal taze soğan
  • 3 dal maydanoz
  • 3 dal dereotu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı su

Çeşnili Grissini Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur tahtasına alıp ortasını havuz gibi açın. Toz şeker, toz maya, tuz ve 1 kadeh ılık suyu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
  • Top biçiminde kapatıp üzerine bıçağın ucu ile artı işareti çizin. Streç folyo ile üzerini kapatıp ılık civarda, iki misli kabarıncaya kadar en az 2 saat bekletin. 
  • Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ufak ufak doğrayın. Taze soğanları arınıp kıyın. 1 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp taze soğanı kavurun.
  • Zeytini ilave edip karıştırın ve ateşten alın. Maydanoz ve dereotunu arınıp kıyın, ayrı kaselere alın.
  • Hamuru üç denk parçaya ayırın. Her birini merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Hamurun birine soğan ve zeytinli karışımı ilave edin.
  • Katılaşması için gerekirse 2 kaşık un ilave edip tekerrür yoğurun. İkinci hamura maydanozu, üçüncü hamura dereotunu ilave edip yoğurun.
  • Hazırladığınız çeşnili hamurların herbirini 2 mm kalınlığında ve dikdörtgen biçiminde açın. 3 cm genişliğinde şeritler kesin.
  • Şeritleri iki ucundan tutarak çevirip spiral biçiminde çubuklar hazırlayın. Her çubuğu ortadan ikiye kesip yağlı kağıtla döşenmiş fırın kalıbına yerleştirin. Ilık civarda yarım saat bekletin.
  • Kalan 1 kaşık zeytinyağı ve 1 kaşık suyu ufak bir kasede karıştırıp hamurların üzerine fırçayla sürün.
  • Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Peynir çeşitleri eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın