Unu hamur tahtasına alıp ortasını havuz gibi açın. Toz şeker, toz maya, tuz ve 1 kadeh ılık suyu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Top biçiminde kapatıp üzerine bıçağın ucu ile artı işareti çizin. Streç folyo ile üzerini kapatıp ılık civarda, iki misli kabarıncaya kadar en az 2 saat bekletin.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ufak ufak doğrayın. Taze soğanları arınıp kıyın. 1 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp taze soğanı kavurun.
Zeytini ilave edip karıştırın ve ateşten alın. Maydanoz ve dereotunu arınıp kıyın, ayrı kaselere alın.
Hamuru üç denk parçaya ayırın. Her birini merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Hamurun birine soğan ve zeytinli karışımı ilave edin.
Katılaşması için gerekirse 2 kaşık un ilave edip tekerrür yoğurun. İkinci hamura maydanozu, üçüncü hamura dereotunu ilave edip yoğurun.
Hazırladığınız çeşnili hamurların herbirini 2 mm kalınlığında ve dikdörtgen biçiminde açın. 3 cm genişliğinde şeritler kesin.
Şeritleri iki ucundan tutarak çevirip spiral biçiminde çubuklar hazırlayın. Her çubuğu ortadan ikiye kesip yağlı kağıtla döşenmiş fırın kalıbına yerleştirin. Ilık civarda yarım saat bekletin.
Kalan 1 kaşık zeytinyağı ve 1 kaşık suyu ufak bir kasede karıştırıp hamurların üzerine fırçayla sürün.
Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Peynir çeşitleri eşliğinde sıcak olarak servis yapın.