Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,97
  • ALTIN
    %-3,14
  • BIST
    %1,15
Cennet Künkü Cendere Baklavası

Cennet Künkü Cendere Baklavası

Cennet Künkü Cendere Baklavası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 su kadehi su
  • 1 rulo kaymak
  • 125 gr yumuşak tereyağı
  • 1 yumurta
  • Nişasta

Şerbeti için

  • 500 gr toz şeker
  • 1 dilim limon
  • 2 su kadehi su

Süslemek için

  • Antep fıstığı

Cennet Künkü Cendere Baklavası Nasıl Yapılır?

Bol kaymaklı, bol fıstıklı harikulade tatlı tarifi. Un, tereyağı ve suyu yoğurup hamur yapın. Gerekirse su ilave edin. Tezgaha nişasta serpip hamuru merdane takviyesiyle yufka biçiminde incecik açın.

Her yufkayı oklavaya sarıp iki tarafından iterek buruşturun. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üstü iyice kızarıncaya kadar pişirin.

Şerbeti hazırlayıp soğumaya vazgeçin. Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine dökün. Aralarına kaymak doldurun. Kırık Antep fıstığı serpip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın