Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,28
  • ALTIN
    %0,32
  • BIST
    %-0,25
Cennet Balçığı

Cennet Balçığı

Cennet Balçığı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 gram tel kadayıf
  • 100 gram antep fıstığı toz

Şerbeti için:

  • 1 su kadehi su
  • 2 su kadehi toz şeker
  • 4-5 damla limon suyu

Cennet Balçığı Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak geniş bir tencerenin içine su ve şekeri ilave ederek şerbeti hazırlama başlayın.
  • Takribî 30 dakika kadar şerbeti ocakta kaynatın. Pişme harekâtının sonlarına doğru limon suyunu da ilave edin.
  • Şerbeti hazırladıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
  • Kadayıfları şehriye ebadında olacak biçimde parçalayın.
  • Tereyağı ve kadayıfı bir tencereye alarak orta ateşte renk almayacak biçimde kavurun.
  • Kadayıfların içerisine antep fıstığının 3/4’ünü ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Hafifçe kavrulan karışımın içerisine azar azar şerbet ilave edin.
  • Tatlı tüm şerbeti sürükleyip kıvam aldığında hazır demektir.
  • Kalan antep fıstığını da tatlının üzerine serpiştirin. 
  • Cennet balçığını kaymak veya vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Cennet Balçığı Kaç Kalori?

  • Cennet balçığının 100 gramlık bir porsiyonu, takribî 255 kaloridir. Şerbetli bir tatlı olduğu için, miktarlı bir biçimde harcanmalıdır. 

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın