Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,27
EURO
%0,28
ALTIN
%0,32
BIST
%-0,25
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 26.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Tatlı Tarifleri
»
Cennet Balçığı
Facebook
Twitter
Google+
12 Nisan 2021
0
419
+
-
Cennet Balçığı
Cennet Balçığı Tarifi İçin malzemeler
4 yemek kaşığı tereyağı
300 gram tel kadayıf
100 gram antep fıstığı toz
Şerbeti için:
1 su kadehi su
2 su kadehi toz şeker
4-5 damla limon suyu
Cennet Balçığı Nasıl Yapılır?
İlk olarak geniş bir tencerenin içine su ve şekeri ilave ederek şerbeti hazırlama başlayın.
Takribî 30 dakika kadar şerbeti ocakta kaynatın. Pişme harekâtının sonlarına doğru limon suyunu da ilave edin.
Şerbeti hazırladıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
Kadayıfları şehriye ebadında olacak biçimde parçalayın.
Tereyağı ve kadayıfı bir tencereye alarak orta ateşte renk almayacak biçimde kavurun.
Kadayıfların içerisine antep fıstığının 3/4’ünü ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Hafifçe kavrulan karışımın içerisine azar azar şerbet ilave edin.
Tatlı tüm şerbeti sürükleyip kıvam aldığında hazır demektir.
Kalan antep fıstığını da tatlının üzerine serpiştirin.
Cennet balçığını kaymak veya vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
1 Porsiyon Cennet Balçığı Kaç Kalori?
Cennet balçığının 100 gramlık bir porsiyonu, takribî 255 kaloridir. Şerbetli bir tatlı olduğu için, miktarlı bir biçimde harcanmalıdır.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
Cennet Çamuru Tarifi: Cennet Çamuru Nasıl Yapılır? | Lezzet
İlginizi Çekebilir
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Muzlu Toplar
Önceki Yazı
Çikolatalı Donut
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı