Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Çekirdekli Grissini

Çekirdekli Grissini

Çekirdekli Grissini Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su kadehi buğday unu
  • 1 su kadehi bütün buğday unu 
  • 1 çay kadehi zeytinyağı 
  • 1 çay kadehi su 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ayrıca

  • 2 su kadehi su 
  • 2 yemek kaşığı pekmez 
  • 1 su kadehi ay çekirdeği içi 

Çekirdekli Grissini Nasıl Yapılır?

  • Unları eleyerek yoğurma kabına alın. Tuz, şeker ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın.  En son zeytinyağı ile suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 
  • Bir kapta pekmezle suyu karıştırın. Ayrı düz bir tabağa da ay çekirdeği içini alın. 
  • Hamurdan kocaman ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı 8-10 cm uzunluğunda silindir hale getirin. 
  • Hamurları evvel pekmezli suya daldırın, sonra da ay çekirdeği içine bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 
  • Evvelden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında 15 dakika zamanla pişirin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın