Çekirdekli Bar Üzerinde Yumurta Ve Avokado Tarifi İçin malzemeler
3 adet avokado
1.5 limonun suyu
1 limon kabuğu rendesi
50 ml sızma zeytinyağı Çekirdekli taban için
100 g doğranmış badem
75 g ayçekirdeği içi
75 g kabak çekirdeği içi
50 g karabuğday
200 g yulaf ezmesi
60 g keten tohumu
2 yemek kaşığı chia tohumu
60 g erimiş Hindistan cevizi yağı Servis için
3 yumurta Haşlanmış
1 çay kaşığı pul biber
Çekirdekli Bar Üzerinde Yumurta Ve Avokado Nasıl Yapılır?
Çekirdekli taban için fırını 170 dereceye ayarlayın. Tepsiye pişirme kağıdı serip üzerine kırılmış bademleri, ayçekirdeği içini, kabak çekirdeği içini ve karabuğdayı koyup karıştırarak fırında 5-7 dakika pişirin. Bir kaseye alarak soğutun. Kalan malzemeleri ve azıcık tuzu üzerine ilave edip karıştırın. Üzerine Hindistan cevizi yağı ve 700 ml su ilave ederek karıştırın. 2 saat kadar tohumların suyu sürüklemesi için bekletin. Tohumlar suyu tamamen sürükleyip yumuşadıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine ince katman halinde bastırarak yayın. Bıçak takviyesiyle istediğiniz büyüklükte kesin ve evvelden ısıtılmış 170 derece fırında iyice kuruyana kadar fırınlayın. Bıçakla kesip tanımladığınız yerden dağılarak tabanları hazırlayın.
Yumurtaları kayısı kıvamında haşlayıp ikiye ufalan. Avokadoları zeytinyağı, pul biber ve limon suyuyla beraber püre yapın. Hazırladığınız tabanların üzerine paylaştırıp yayın. Üzerine haşlanmış yumurta dilimlerini yerleştirip servis yapın.