Öncelikle tabanı için 24cm kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt koyalım çevresini aliminyum folyo ile kapatalım.
Burçak tabanı için tereyağını eritip ilikken toz haline getirdiğimiz burçak bisküvi ile karıştırıp 2yemek kaşığı toz fındık ilave ediyoruz. , kelepçeli kalıba döküp iyice bastırıyoruz.
Kek harcı için.Labne, taze peynir ve şekeri bir kaba alıp el çırbıcısı ile şeker eriyene kadar çırpalım
Yumurtaları tek tek ilave edip karıştırmaya devam edelim.
Kremayı ilave edip pürüssüz bir kıvam alana kadar devam edelim.
1 yemek kaşığı limon suyu, kabuğunu ve vanilyayı ilave ederek karıştırıp burçak tabanın üzerine döküp iki defa tezgaha vurarak oturtalım kalıbımızı ızgara üzerine oturtarak 160c de 50dk evvelden ısıtılmış fırında ve çizkekik çatlamaması için bir fırın tepsisine su doldurup en alta koyarak hakimiyetli pişirelim.
Çizkekin pişmesini kavramak için çıkarmadan ortası hafif saklanacak kenarlardan sıkıca tutunmuş olucak.
Fırını kapatıp kapağını hafif açarak azıcık soğuyunca fırından çıkaralım, hemen çıkarırsak çatlama olabilir.